مهمترین راهبرد برای ارتقا سواد رسانه ای دیجیتال ،تنظیم و تدوین درس آموزش سواد فرهنگی – رسانه ای دیجیتال برای دانش آموزان در مقطع ابتدایی متناسب با اقتضائات کودکی آنها و نوع استفاده دانش آموزان از رسانه های جمعی ، رسانه های دیجیتال و بازی های رایانه ای در بستر فضای مجازی و تلفن همراه هوشمند می باشد .
استفاده جمعی والدین و دانش آموزان از رسانه های اجتماعی ،نظارت والدین بر محتوای مورد استفاده و قابل دسترس دانش آموزان ، افزایش قدرت تمرکز و همچنین دیدگاه انتقادی والدین و دانش آموزان و نیز کسب مهارت های فنی مورد نظر می تواند روش مناسبی در جهت ارتقای سواد رسانه ای باشد .
بهترین کار برای یادگیری انجام عملی است! بهترین روش ترویج سواد رسانهای در میان دانشآموزان و فرزندان این است که از آنها بخواهید خود یک محصول رسانهای تهیه کنند. امروز با وجود گوشیهای موبایل که دوربین دارد این کار کاملا عملی است. این کار، تجربهای مفید است که به بچهها نشان میدهد که نکاتی مانند فیلمبرداری، ویرایش، موسیقی و یا حتی انتخاب موضوع چقدر میتواند روی تاثیرگذاری عاطفی یک فیلم و یا موسیقی اثر بگذارد.
باید ابتدا معلمانی که مجری این امر هستند از طریق دوره های مختلف ضمن خدمت توانمند شوند تا بتوانند به خوبی دانش آموزان را آگاه کنند . معلمان باید دانش آموزان را با انواع محتوا (سبز –زرد-سفید-قرمز) آشنا کنیم تا با دیدن هر محتوایی به آن اعتماد نکنند و انواع خبر را بشناسند . معلمان باید به دانش آموزان نگاه نقادانه را آموزش دهند و برای این کار می توان چند فیلم و انیمیشن یا بازی های رایانه ای را مورد بررسی قرار داد و مزایا و معایب آنها را بیان نمود .
آگاه کردن دانش آموزان از مزیت های افزایش سواد رسانه ای بعنوان کسب علم و کسب درآمد ،یادگیری از راه عملی و اختصاص دادن ساعتی مشخص برای آموزش و قرار دادن کلاس های آموزشی به صورت مجازی و یا حضوری و رایگان برای یادگیری راحت تر و در دسترس تر از راهکار های ارتقا سواد رسانه ای می باشد .